Spring naar content

FIA Region I

In het kader van de verhuizing van FIA Region I naar een nieuw gebouw kreeg Bureau Stekke carte blanche voor de volledige inrichting van het interieur, aangezien het gebouw een ruwbouw was.

We moesten ons aanpassen aan de locatie om tot een coherent ontwerp te komen dat voldeed aan de verschillende noden van FIA Region I. De technieken en het ontwerp evolueerden parallel tijdens het creatieproces van het project.

We besloten de ruimtes af te bakenen aan de hand van de plafonds. Sommige daarvan werden zichtbaar gelaten (cafetaria en open ruimte) om de authenticiteit van het ruwe beton te bewaren, en voor alle gesloten ruimtes (vergaderzaal, directiekantoor, phone box en bubbles) werden gyproc-plafonds geïnstalleerd om deze ruimtes intiemer te maken en aangenamer om in te communiceren.

Het schrijnwerk speelde ook een belangrijke rol. Het moest de aantrekkingskracht van de hele ruimte met de betonnen plafonds verbeteren door een harmonieuze maar nuttige toets toe te voegen (tafels, banken, keuken, enz.).

Van werkverlichting tot decoratieve verlichting, van behang tot de kleuren voor de muren, van vloerbekleding tot wandbekleding. Over elk detail werd zorgvuldig nagedacht om ervoor te zorgen dat het eindresultaat de basis zou doen vergeten en een authentiek, warm en functioneel merkimago zou creëren.

Foto galerij